K.M.C.

Krav Maga Combatives

KMC (Krav Maga Combatives) is een les door Protect & Defend zelf ontwikkelt voor mensen die graag wat harder willen trainen, willen werken aan hun fighting tactics en meer willen focussen op sparren.

Deze les is niet level gebonden. Dus als je bijvoorbeeld al ervaring hebt in andere vechtsporten, kun je nog steeds in deze ”pittigere” les mee trainen. In deze les gaat het om de basisprincipes van Krav Maga / andere vechtsporten omzetten in fighting tactics en mindset. 

  • Je leert incasseren
  • Je leert fighting tactics
  • Je leert realistische technieken wat voor jou als persoon van toepassing is

Het is de bedoeling dat je van elkaar leert. Dat je beide de technieken nog verder kunt verbeteren door met elkaar te sparren. Tijdens het sparren kan je erachter komen dat je dekking toch niet zo goed is als je dacht. En je kunt bepaalde Krav Maga technieken of combinaties van je sparringpartner leren.

Tijdens het sparren komen alle losse onderdelen uit je Krav Maga trainingen samen. Je bent aan het verdedigen, aanvallen, combinaties uitvoeren en nog veel meer. Daarnaast wordt je mentaal ook onder druk gezet. Je zult continue je hoofd erbij moeten houden. En je (eventueel) over de angst heen zetten dat je geraakt kunt worden.

Tijdens het sparren zal je snel je sparringpartner moeten inschatten, en een plan bedenken hoe je hem of haar moet aanpakken. Het vraagt dus een behoorlijk inzicht om goed te sparren.

Voor je begint met sparren is het dan ook essentieel dat je basistechnieken er goed in zitten. Ook je conditie en flexibiliteit moeten op orde zijn. Je moet weten hoe je moet reageren op onverwachte acties van je sparringpartner.
Onder alle omstandigheden moet je kunnen vertrouwen op je dekking. 

 

 

Available Appointments on 22 april 2024

  12:40 – 13:101 space available
  13:10 – 13:401 space available
  13:40 – 14:101 space available
  14:10 – 14:401 space available
  14:40 – 15:101 space available
  15:10 – 15:401 space available
  15:40 – 16:101 space available