Krav Maga instructeur

Mijn naam is Daniël Brouwers en beoefen Krav Maga sinds ongeveer eind 2017.

In mijn jongere jaren heb ik aan Judo, Shaolin Kempo en Pukulan gedaan. Nadat ik gestopt was met pukulan heb ik een tijd niets gedaan. Toen ik weer wou beginnen was er eigenlijk niets wat in de buurt kwam van de pukulan wat ik had beoefend ( snel uitschakelen en veilig wegkomen ). Totdat ik van Krav Maga hoorde. Ik ben filmpjes gaan opzoeken en kwam op een filmpje van Lior Offenbach ( ex-Israeli Defense Force ). Ik was meteen onder de indruk van de effectiviteit van de technieken in bepaalde situaties die werden toegepast. De technieken zijn gebaseerd op reële situaties die echt kunnen plaatsvinden met en zonder wapens, one on one of multiple attackers. Krav Maga is voor iedereen toegankelijk om te leren. Het maakt niet uit, groot klein dik dun etc. Een ander mooi aspect van Krav Maga is de mindset!

Nooit opgeven, altijd doorgaan. Vastberadenheid is belangrijk. Krav Mag is veel meer dan alleen techniek. Je leert situaties te herkennen die onveilig kunnen zijn en hoe te handelen zowel verbaal als non-verbaal. 

Na een tijd van trainen heeft Michael Dikmans onze hoofd instructeur mij gevraagd of ik in de toekomst assistent-trainer wil worden. Ik heb hier lang over nagedacht en uiteindelijk toegezegd. Het leuke hiervan vind ik dat mensen zelfvertrouwen krijgen en voor zichzelf durven op te komen in moeilijke situaties. Daar zeg ik bij dat niet altijd in elke situatie alles vlekkeloos verloopt. Maar door deze situatie steeds weer te trainen vergroot je de kans om veilig thuis te komen en daar gaat het uiteindelijk om.

Op 5 maart 2023 heb ik onder leiding van Amnon Darsa de Civilian Instructor Course gevolgd en nu instructeur bij Protect & Defend.

Available Appointments on 11 december 2023

  12:40 – 13:101 space available
  13:10 – 13:401 space available
  13:40 – 14:101 space available
  14:10 – 14:401 space available
  14:40 – 15:101 space available
  15:10 – 15:401 space available
  15:40 – 16:101 space available